Hasta Rehberi

Nereye Muayene Olmalıyım?

Hastanemize başvurmadan önce hangi rahatsızlığınızın hangi doktor yada branş tarafından muayene olmanız gerektiğini, hangi klinik hangi hastalıklara bakar konusunda yardımcı olmak için hazırlanmıştır.

     Aşağıda verilen bilgiler öneri mahiyetinde olup, hastalığınız her ne olursa olsun aile hekiminize yada hastanemiz doktorlarına danışarak tedaviye başlamalısınız..!

İÇ HASTALIKLARI (DAHİLİYE)

  • Ağız kuruluğu
  • Göğüs ağrısı (buna bağlı sol kol ağrısı)
  • Sık idarara çıkma
  • Karın ağrısı
  • Mide ağrısı
  • Mide eksimesi
  • Gastrit,
  • İshal, Kabızlık,
  • Terleme,
  • (Tansiyon : Baş ağrısı, Baş dönmesi,  bulantı,  kulak çınlaması, burun kanaması, kalp ağrıları. Olarak sıralanır.)

AİLE HEKİMLİĞİ

Aile Hekimliği, çocuk, genç, yaşlı tüm bireylere hem koruyucu hem de tedavi edici sağlık hizmetleri sunan uzmanlık dalıdır.

Aile hekimleri hastalarını sadece tedavi etmez, onları hastalanmadan önce korumaya çalışır. Bu amaçla kişiye yönelik koruyucu hizmetler içinde aşılama, yaşam tarzı değişiklikleri için danışmanlık yapma, bebek ve çocuk izlemi, gebe izlemi, aile planlaması hizmetlerini sunar. Salgın ve bulaşıcı hastalıklar varlığında aile bireylerini bilgilendirir ve koruyucu önlemlerin alınmasını sağlar.
Aile hekimliğinin en önemli ilkesi hizmette sürekliliktir. Birey veya aile üyelerinin aynı kişi, kurum veya kuruluştan hizmet almaya devam etmeleri surecinde karşılaşılan tüm sağlık süreçlerinde ve periyodik sağlam kişi muayenelerinde aynı hekimin kişiyi en azından belli aralıklarla görmesi ve hastasının geçmiş yaşantısını, sorunlarını, geçirdiği hastalıkları ve geçmişte ve halen kullandığı ilaçları, hastanın yaşam stilini bilerek sağlık sorunlarını çözmede yardımcı olması demektir.

ÇOCUK HASTALIKLARI

 

Pediatri olarak da bilinen çocuk sağlığı ve hastalıkları bölümü, doğumdan ergenliğe kadar uzanan süreç içinde yer alan bireylerin tanı, takip ve tedavisi ile ilgilenen bilim dalıdır.
0 ile 18 yaş arasında, çocuk olarak tanımlanan kişilerin doğumsal hastalıkları, doğum sonrası düzenli olarak uygulanması gereken aşı takibi, mental, fiziksel ve motor gelişimi pediatri hekimlerince takip edilir.
Bu süreçte yapılan rutin muayenelerde bebeklerin boy, kilo, beslenme ve benzeri gelişiminin yanı sıra günlük yaşam becerilerinin, ifade ve anlamalarının gelişimi, nörolojik ve psikolojik gelişimleri gibi pek çok süreç kontrol ve takip edilir.
Henüz iletişim becerisi gelişmemiş bebeklerin hastalıklarının zorlu tanı ve tedavisi ile ilgilenen hekimler, çocukluk döneminde bulunan bireylerin muayenelerini ise onların psikolojilerini göz önünde bulundurularak yapar.

 

 



16 Ağustos 2023